Unicert Greece
Τηλ.: (+30) 210 38 01 129 - 130, 210 38 28 000

Android

Τι είναι το Android

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα για συσκευές κινητής τηλεφωνίας το οποίο τρέχει τον πυρήνα του λειτουργικού Linux και αναπτύχθηκε από τη Google. Επιτρέπει στους κατασκευαστές λογισμικού να συνθέτουν κώδικα με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Java.  Το Android είναι κατά κύριο λόγο σχεδιασμένο για συσκευές με οθόνη αφής, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και τα tablet, με διαφορετικό περιβάλλον χρήσης για τηλεοράσεις (Android TV), αυτοκίνητα (Android Auto) και ρολόγια (Android Wear). Το Android όμως δεν είναι το ίδιο σε όλες τις συσκευές (το android της Samsung διαφέρει από αυτό της LG, της Sony ακόμα και της Google).

Εφαρμογές σε Android

Γνωρίζοντας σωστό προγραμματισμό Android εφαρμογών, μπορούμε να δημιουργήσουμε εφαρμογές διαφόρων ειδών οι οποίες μπορούν να μας αποφέρουν εκτός από ευχαρίστηση και χρηματικό όφελος. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια πρωτοποριακή ιδέα, για παράδειγμα η εφαρμογή για να βρίσκουμε ταξί, εφαρμογές για να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας.

Οφέλη - Πλεονεκτήματα

Βασικό πλεονέκτημα που έχει η ανάπτυξη εφαρμογών για Android συσκευές είναι ότι είναι αρκετά απλό και εύκολο να ξεκινήσει κάποιος. Σε αντίθεση με την ανάπτυξη εφαρμογών βασισμένων στο λειτουργικό σύστημα iOS όπου χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή Mac, η εφαρμογή Android μπορεί να δημιουργηθεί σε οποιοδήποτε υπολογιστικό σύστημα. Επιπλέον, το εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρει το Android είναι πάρα πολύ οργανωμένο και μελετημένο.

Syllabus