Unicert Greece
Τηλ.: (+30) 210 38 01 129 - 130, 210 38 28 000

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο συνεργατών UNICERT

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο συνέδριο συνεργατών της Unicert που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/11/2015 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κος Παντελίδης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick κος Δημοσθένους, καθηγητές πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων μεταξύ των οποίων οι κοι Κατσανέβας, Τουλιάτος και Βογιατζής αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών της Unicert.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θέμα του οποίου ήταν οι πανεπιστημιακές σπουδές και η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, παρουσιάστηκαν ομιλίες κοινή συνισταμένη των οποίων ήταν η επιτακτική ανάγκη αλλαγής στο τρόπο σκέψης και πράξης προκειμένου να υπερκεραστούν τα εμπόδια που υψώνονται λόγω της τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι μόνο μέσω της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και των συνεργειών μπορούν να δημιουργηθούν ευκαιρίες που θα συμβάλλουν θετικά στην αντιστροφή του κλίματος και στην επιστροφή στον δρόμο της ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε αποτέλεσε και η ίδια η ημερίδα στην οποία συμμετείχαν από κοινού δύο αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα Ελλάδας και Κύπρου.

Στο περιθώριο της ημερίδας, δόθηκε η ευκαιρία στους συνεργάτες να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που άπτονται των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους της, παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξ’ Αποστάσεως Μάθησης του Πανεπιστημίου Frederick Δρ. Χριστόφορο Χαραλάμπους τα προγράμματα που προσφέρει το εν λόγω ίδρυμα και πώς αυτά συνδέονται με την αγορά εργασίας. Στο τρίτο σκέλος της, ο πρόεδρος της Unicert κος Νίκος Νούλας και ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Πιστοποίησης της Unicert Δρ. Δημήτριος Δερπάνης ανάπτυξαν στους παρευρισκόμενους συνεργάτες τη φιλοσοφία ανάπτυξης του δικτύου και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο εγγύς μέλλον ενώ οι εύστοχες παρατηρήσεις και επισημάνσεις των συνεργατών έδωσαν την ευκαιρία για τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Εικόνες από την ημερίδα

 

Βίντεο Ημερίδας