Unicert Greece
Τηλ.: (+30) 210 38 01 129 - 130, 210 38 28 000

ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Υγείας και Ασφάλειας Επιχειρήσεων

Πρόκειται για ένα Πιστοποιητικό Γνώσεων και Δεξιοτήτων (UNICERT SKILLS) στον Τομέα Περιβάλλοντος που μπορεί να παρέχει στους κατόχους του ένα αξιόλογο εφόδιο στο σύγχρονο στίβο εργασίας, δεδομένης της συνεχούς μεταβαλλόμενης κατάστασης. Η ανάγκη ύπαρξης τέτοιου αποδεικτικού ως προαπαιτούμενο για την πρόσληψη σε επιχειρήσεις, αλλά και για επικαιροποίηση των γνώσεων του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Το άτομο που θα πιστοποιηθεί σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις/δεξιότητες να αξιολογεί την υφιστάμενη κατάσταση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τις χημικές δραστηριότητες μιας επιχείρησης, γνωρίζοντας το Νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας του περιβάλλοντος από χημικά απόβλητα. Θα έχει την ικανότητα να διοικεί και να οργανώνει το προσωπικό στις τεχνικές εργασίες που αναλαμβάνουν, να ελέγχει τις συσκευές, τα όργανα και τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για την περιβαλλοντική διαχείριση, να αναγνωρίζει τις μορφές ρύπων που απορρέουν από τις λειτουργίες της επιχείρησης και ποιοι είναι οι τρόποι, μέθοδοι και τεχνικές απορρύπανσης που χρησιμοποιούνται, να αναγνωρίζει τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των χημικών αποβλήτων που καταλήγουν στο περιβάλλον, να αποκαθιστά την έκτακτη ή μόνιμη ρύπανση δείχνοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης από πάσης φύσεως κινδύνους από φυσικούς, χημικούς και βιολογικούς παράγοντες που επιβαρύνουν και απειλούν την υγεία καθώς και να διασφαλίζει την προστασία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας.


Το σχήμα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων (UNICERT SKILLS) στον Τομέα Περιβάλλοντος, στον οποίο ανήκει το γνωστικό αντικείμενο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Υγείας και Ασφάλειας Επιχειρήσεων, είναι διαπιστευμένο από το Ε.ΣΥ.Δ. σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια, ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών-μελών της E.A. (European cooperation for Accreditation).


Πολιτική Ποιότητας

Κανονισμός Σχήματος Πιστοποίησης

Για Πληροφορίες Πιστοποίησης – Εξεταστέα Ύλη καλέστε στο 210 3801129 - 130