Unicert Greece
Τηλ.: (+30) 210 38 01 129 - 130, 210 38 28 000

Η UNICERT συμμετέχει στο συγχρηματοδούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο SEnDIng στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

SEnDIng Logo

SEnDIng είναι το ακρωνύμιο ενός τριετούς προγράμματος που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ελλάδα) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 «Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών-Τομεακές Συμμαχίες Δεξιοτήτων». Ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020. Ο πλήρης τίτλος του είναι Sector Skills Alliance for the design and delivery of innovative VET programs to data science and Internet of things professionals.

Το έργο SEnDIng έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει το κενό των δεξιοτήτων των επαγγελματιών των πεδίων της Επιστήμης των Δεδομένων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων του Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και να τους παράσχει γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος μέσω του Έργου θα αναπτυχθούν δύο προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσανατολισμένα προς το μαθησιακό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθοδολογίες διδασκαλίας και κατάρτισης. Κάθε πρόγραμμα θα παρέχεται σύμφωνα με το μεικτό μοντέλο μάθησης που ενσωματώνει την εκμάθηση κατά την εργασία.

Επιπλέον, ένα κοινό πρότυπο αναφοράς για τις ικανότητες, τα προσόντα, τις γνώσεις και τα επίπεδα επάρκειας που απαιτούνται από τους επαγγελματίες των πεδίων της Επιστήμης των Δεδομένων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων του Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), θα σχεδιαστεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πλαίσια (European eCompetence Framework και ESCO), μαζί με ένα σύστημα πιστοποίησης που ακολουθεί το πλαίσιο ECVET (Ευρωπαϊκό Σύστημα Ακαδημαϊκών Μονάδων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση), προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα παραγόμενα αποτελέσματα θα είναι μεταβιβάσιμα και αναγνωρισμένα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Στο Έργο συμμετέχουν δώδεκα εταίροι από την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και Συμβουλευτική Ε.Π.Ε., Yodiwo, Μηχανογραφική Ε.Π.Ε., Unicert), Βουλγαρία ( Bulgarian Association of Software Companies-BASSCOM, European Software Institute - Center Eastern Europe, Code Runners, Nemetschek), Κύπρο (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και Ιρλανδία (Universal Learning Systems) με διαφορετικό προφίλ ο κάθε εταίρος, εμπειρογνωμοσύνη και φιλοσοφία (ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, πάροχοι επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, συνδέσμους επιχειρήσεων πληροφορικής, ΜΜΕ και ένας οργανισμός πιστοποίησης) που έχουν κοινό όραμα να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας με επαγγελματίες της Επιστήμης των Δεδομένων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων με υψηλά προσόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Έργου: http://sending-project.eu/index.php/el/


SENDING - 591848-EPP-1-2017-1-EL-EPPKA2-SSA


* Disclaimer: The European Commission support for the production of this publication does not constitute endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.